50 jaar hebben we gezocht.Het enige wat we konden verbeteren was de fles.

Van glas naar rPETEn of we een héél goede reden hebben om na zo lang onze iconische glazen fles vaarwel te zeggen. Duurzaamheid, om precies te zijn. Want met rPET stappen we een nieuw tijdperk in! Hoe dat in z'n werk gaat? Dat leggen we je hieronder allemaal uit.

Onze ambitie voor de toekomstAlle flessen 100% rPET

Ons doel voor de toekomst? Dat al onze Nutroma-flessen bestaan uit 100% rPET. Zo streven we naar een circulaire verpakking. Oftewel: producten die steeds opnieuw gerecycleerd worden zodat we er weer nieuwe van kunnen maken. We zijn er nog niet helemaal, maar we werken eraan. En dat is een belangrijke eerste stap.

rPET-fles

De Nutroma Romig 500 ml & 200 ml-flesjes bestaan reeds uit 100% rPET (exclusief dopje en wikkel). En daar zijn we heel trots op! Want de overgang van glas naar rPET zorgt zo respectievelijk voor 60% en 58% minder CO2-uitstoot. Ons Nutroma 0% vet 200 ml flesje is gemaakt van 89% rPET (exclusief dopje en wikkel).

gewicht
150gr

energie

CO2-uitstoot


gewicht
15gr

energie

CO2-uitstoot

Waarom we kiezen voor rPETrPET is niet zomaar plastic. Het wordt gemaakt van 100% gerecycleerde materialen en is achteraf opnieuw 100% recycleerbaar*. En doordat het in gewicht veel lichter is dan glas, kost het minder energie om het te produceren, te vervoeren en te recycleren. Daardoor zorgt het voor minder CO2-uitstoot dan glazen flessen voor eenmalig gebruik. Fantastisch toch?


* 100% recycleerbaar indien de wegwerpinstructie wordt nageleefd.

Hoe wordt rPET gemaakt?

Om gerecycleerd plastic te verkrijgen, worden lege PET-flessen verzameld en gerecycleerd om daarna opnieuw gebruikt te worden. Maar hoe werkt dit nu precies?

  • De flessen worden gesorteerd op kleur, grootte en materiaal.
  • De flessen worden gereinigd en eventuele restjes worden verwijderd.
  • De flessen worden omgezet in korrels.
  • Van deze korrels worden nieuwe rPET-flessen gemaakt.

Ons assortimentMaak kennis met onze nieuwe Nutroma-flesjes.
Jouw vertrouwde Nutroma, in een nieuw en duurzaam jasje.


Nutroma 500 ml
Romig

Nutroma 200 ml
Romig

Nutroma 200 ml
0% vet

We zijn er nog niet helemaal … maar we werken eraan!

Enkel de Nutroma 0% vet 200 ml-fles is nog niet volledig van rPET gemaakt. Deze fles bestaat uit 89% gerecycleerd materiaal (exclusief dopje en wikkel). De overige 11% is een mix van ‘nieuw’ PET-materiaal en een zuurstof barrière. De zuurstof barrière is nodig omdat dit product 0% vet heeft en gevoeliger is voor smaakverandering wanneer het in contact komt met zuurstof. Onze ambitie is uiteraard om ook voor deze fles het rPET-percentage te verhogen.


-60%
-58%
-46%
CO2-uitstoot/flesje
100%
100%
89%
Aandeel rPET (excl. dropje & wikkel)

Hoe kan je je steentje bijdragen?

Na heel wat heerlijke Nutroma koffiemomenten is het tijd om je flesje te recycleren. Maar opgelet, volg deze stappen voordat je je flesje bij het pmd-afval gooit:

1.Haal de wikkel van de fles. De wikkel is (nog) niet recycleerbaar, maar hij zorgt ervoor dat het product langer goed blijft door het licht tegen te houden. Omdat sorteermachines het flesje niet als rPET kunnen herkennen met de wikkel errond, is het belangrijk dat je hem eraf haalt. Zo kan er juist gerecycleerd worden.

2.Draai de dop er weer op.

Goed gesorteerd? Dan krijgt ons rPET dankzij jou een nieuw leven. In de vorm van nieuwe flessen, bijvoorbeeld. Redenen genoeg dus om het juist te doen!

De cijfers van de CO2-percentages zijn gebaseerd op onderzoek, uitgevoerd door ‘the LCA Centre – packaging life cycle assesment’, volgens ISO: 14040&14044, in opdracht van FrieslandCampina.

Duurzaamheid gaat nog véél verder dan onze nieuwe rPET-flesjes. Want bij FrieslandCampina zijn we elke dag bezig met duurzaam ondernemen. Lees er hier alles over.