Het perfecte melkschuim maak je met Nutroma Latte en..


De perfecte latte maak je nu gewoon thuis

De lekkerste latte of cappuccino maak je nu zélf met de Nutroma Latte opschuimmelk.
Even opschuimen en je geniet van zalig zacht melkschuim met een overheerlijk volle smaak.


Met de opschuimmelk van Nutroma, ontwikkeld in samenwerking met barista’s, creëer je zelf de lekkerste koffie-met-melkbereidingen. Ga meteen aan de slag en maak van elke kop koffie een verrukkelijke melksensatie, net als in een echte koffiebar. En dat gewoon bij je thuis. Want de beste latte of cappuccino verdient fluweelzacht melkschuim.
Écht onweerstaanbaar!

  • ✓ Ontwikkeld in samenwerking met barista’s
  • ✓ Heeft een optimale samenstelling zodat de melk makkelijker op te schuimen is en het schuim langer blijft staan
  • ✓ Resultaat is een heerlijk fluweelzacht schuim

De volautomatische espressomachine De volautomatische espressomachine
→ Giet de koude Nutroma Latte Opschuimmelk in een kannetje. Tip: indien je een glas van 300 ml gebruikt, neem je 150 ML opschuimmelk om een latte te maken (neem steeds de helft opschuimmelk).


→ Hou het kannetje met je linkerhand vast aan het oor en met je andere hand steek je het pijpje in de melk en schakel je de stoomfunctie van het apparaat in. Plaats de STOOMKNOP TEGEN DE WAND en NET ONDER HET MELKOPPERVLAK. Gebruik je rechterhand als temperatuurhand door het kannetje onderaan vast te houden.

→ Beweeg het kannetje op en neer zodat er EEN ROTERENDE BEWEGING IN DE MELK KOMT  en de melk dus goed kan opschuimen.

→ Wanneer het kannetje te heet aan het worden is, haal je je temperatuurhand er meteen af, wacht je nog 8 seconden en schakel je de stoom uit.

→ Tik stevig met het kannetje op het dienblad. Zo zakt de warme melk naar beneden, komt het schuim naar boven en verdwijnen de luchtbelletjes.

→ Wals het kannetje nu zachtjes voor een dik en stevig melkschuim. Giet de warme melk met melkschuim rechtstreeks in een latte glas of op de koffie voor een cappuccino, afhankelijk van de koffie-met-melkbereiding die je wilt maken. Check hiervoor onderstaande koffiebereidingen!

De mechanische melkopschuimer De mechanische melkopschuimer
→ Giet de juiste hoeveelheid Nutroma Latte Opschuimmelk in de beker van de opschuimer, afhankelijk van de koffie-met-melkbereiding die je wilt maken. Vaak geeft de melkopschuimer dit zelf aan (via markering) of check hieronder voor de juiste verhouding koffie/melk.

→ Zet de mechanische melkopschuimer aan en laat draaien tot de opschuimer automatisch stopt.

→ Wals de beker nu zachtjes voor een dik en stevig melkschuim.

→ Giet de warme melk met melkschuim meteen daarna in het glas voor een optimaal resultaat. Check verder hieronder hoe je de perfecte cappu of latte afwerkt!

De manuele melkopschuimer De manuele melkopschuimer
→ Giet de Latte opschuimmelk in een pannetje en zet op het vuur.

→ Verwarm tot er stoom zichtbaar is.

→ Haal het pannetje van het vuur, steek de garde net onder het melkoppervlak en hou ze dicht tegen de wand van het pannetje.

→ Schuim op door lichte roterende bewegingen te maken in de melk. Met een elektrische garde krijg je fijnere belletjes voor een mooiere en stevigere structuur.

→ Houd het pannetje een beetje schuin voor optimaal schuim!

→ Je opschuimmelk is klaar wanneer ze verdubbeld is in hoeveelheid. Giet de warme melk met melkschuim meteen daarna in het glas voor een optimaal resultaat. Check hieronder hoe je de perfecte cappu of latte afwerkt!


De lekkerste koffie begint bij
de juiste koffie-melkverhouding